Bill i Hillary Clinton prisustvuju inauguraciji

U skladu s tradicijom, Bill i Hillary Clinton planiraju prisustvovati inauguraciji Donalda Trumpa. To je odluka koju će staviti Hillary Clinton na inauguraciji platforma kao ogorčena rivala iz 2016 kampanju pretpostavlja uredu je dugo tražili.

Klintonovi su najavili svoju odluku da prisustvuju Jan-u. Inauguracija 20 malo nakon što je ured bivšeg predsjednika Georgea W. Busha u utorak saopćio da će prisustvovati sastanku s bivšom prvom damom Laurom Bush.

Grmlju su “drago mi je da moći da svjedok mirnom prijenos energije — karakteristika Američki demokratije — i psovanja-u Predsjednika Trump i Potpredsjednik Penija,” Grm je uredu su rekli u izjavu.

Tradicionalno je da bivši predsjednici i njihovi supružnici prisustvuju inauguraciji.

Međutim, odluka da se prisustvuje bila je prethodna Klintonima, s obzirom na ogorčenu kampanju Hillary Clinton protiv Trumpa. Kandidat demokratskog predsjednika 2016. godine je u velikoj mjeri izbjegao pojavljivanja u javnosti otkako ju je Trump porazio u novembru.

Bush je takođe imao težak odnos sa Trumpom. Njegov brat Jeb se suprotstavio Trumpu na izborima. George i Laura Buš neka se zna da su glasali za “ništa od navedenog” za predsjednika nego glasati za Trump, ali bivši predsjednik je nazvao da ti čestitam Trump nakon pobjede.

Bivši predsjednik Jimmy Carter i njegova supruga, Rosalynn, ranije je rekao da planiraju prisustvovati Trump inauguraciji.