Indeks industrijskog povjerenja dostigao je svoju najvišu tačku u 41 godinu, kako kaže Fedesarollo

Prema predsjednički izjavu, Fedesarrollo objavio da Industrijske Povjerenje Indeks (ICI) dostigli svoj najvišem nivou u 41 godina tokom septembra, hvala trenutne nivo naređenja, pada u dionice i proširenje u pokazatelj proizvodnju očekivanja.

On je također rekla da je ICI je bio smješten u septembru u 20.4%, odražava na “povećanje od 4,7 pp u odnosu na August i povećanje od 14.3 poena u odnosu na septembra 2020”. S druge strane, kvartalni prosjek kretanja bio je 17,4%, 4,8 poena više u odnosu na isto mjerenje prethodnog mjeseca.

U međuvremenu, Fedesarrollo rekao da je ” indikator dostigla najvišu vrijednost u 41 godina našeg mjerenje povijest, odražava nivoa povjerenje nikad nisam vidio u industrijskom sektoru. Ovaj rezultat je uglavnom objasnio je povećanjem od 7.3 pp u trenutnom obima naređenja, zajedno sa smanjenjem 4.4 poena u nivou od dionica i povećanje od 2,5 poena u pokazatelj proizvodnju očekivanja za četvrt”.

Konačno, suočili sa zapošljavanje očekivanja od industrijalci za sledeće četvrtinu, entitet predložio da te povećana na 17.7%, na kojoj piše na “povećanje 6.0 poena u odnosu na prethodni četvrt”.