Koja je najprodavanija marka mobilne telefonije na svetu?

U julu, August i septembar ima nekoliko pokreta u brojke vezane za distribuciju mobitela širom svijeta. Apple je uspio ponovno osvojiti drugo mjesto, a Samsung, iako je smanjio broj, još uvijek je lider na tržištu.

Podaci koje pruža Canalys, osiguranje to ukupno 326 miliona jedinice su poslali širom svijeta tokom trećem kvartalu godine.

Od tog iznosa, 21% pripada Samsung (69,4 miliona kompjutera), koji su opali za 13% u odnosu na prethodni period. Dok je Apple uspio da se popne za 14% , a 15% (49,2 miliona timova) ponovno je zauzelo drugo mjesto.

Treće mjesto je okupirala Xiaomi, što ima 14% % (44 milijuna kompjutera) distribucije, dole, 7% u odnosu na poslednji kvartal.

“Androidska situacija je bila manje optimistična, sa padom od 9% u isporukama. Ali sudbina dobavljača bila je pomiješana. Samsung je opet imao problema sa snabdevanjem svoje galaksije nizom naprava.Xiaomi također vidio taj zahtjev premašio opskrbu, ali ovo je dijelom zbog vrlo uspješna predstava u prethodnom četvrt, što iscrpljen dostupan dionice,” rekao je Ben Stanton, glavni analitičar u Canalys.

U generale, mobilni pošiljke i dalje biti komplicirano za proizvodnju poteškoće zbog nedostatka poluprovodnika, što je utjecalo na veliki dio tehnologija industrije i smanjene proizvodnju.

Iako marke kao Vivo i OPPO našao utjehu, nakon komplikacija na vrhuncu pandemije, koja je pogodila tržišta Azije, njegova glavna meta.