Kombiniranje lažnih vijesti na Facebook-u pred ispite 2018.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg proveo je dva dana u aprilu svjedočeći o tom pitanju pred Kongresom.

“Ono što mislim da smo saznali sada, ne samo privatnost i lažne vijesti i stranih smetnje na izborima, je to da treba da se više aktivnu ulogu i širi pogled naša odgovornost,” rekao.

To aktivnu ulogu je uključena koriste novi algoritama da travu lažne vijesti, mada je prošle sedmice da je dovelo do jedna grupa je objavljivanja Deklaracija Nezavisnosti biti uklonjen zbog kršenja standardima na mržnje.

Facebook se kasnije ispričao za grešku.

“To je uvijek problem kad se oslanjaš na algoritme, zar ne? S jedne strane, imate ogromne prednosti u efikasnosti. S druge strane, s druge strane, računalo će da napravi grešku ljudsko nikada ne bi,” rekao Ethan Porter, koji istraživanja politički dezinformacije u u Univerzitetu Džordž Vašington, dodajući postoji slojeviti izazov za društvene mreže giganta.

“U jednu ruku, da ti želiš da ljudi imaju sposobnost da se izraze preko Facebook — to je jedan od vrline platforme. S druge strane, ne želite da se ta platforma koristi za odvratne zloupotrebe istine,” izjavio je on u intervjuu od ponedjeljka.

Nedavno izveštaje iznijeti uspješan lažni vijesti kampanju iz Meksika ispred svog izbora. jedan predlažem Facebook znao za to i pusti ga na, pa, mogao bi biti studirao odgajati novi brige od korisnika ispred AMERIČKE izbora.

U izjavu, Facebook rekao napori da se borim lažni vijesti uključuju uklanjanje neke sadržaju, smanjenje distribuciju sadržaja koja podriva autentičnost platforme, i također radi na obavijestite ljude tako što dodatne kontekst u informacije o svojim vijesti hrani.

Facebook takođe kaže da je provjere u 15 zemalja da pregleda priče i smanjila distribucija priču za 80 posto jednom priče su ocijenjena kao lažna.

Kompanija društvenih medija kaže da je ostvarila napredak, ali da još uvijek ima puno posla.