Microsoft i Sega ostvarili Partnerstvo za stvaranje novih igara

Japanci grupa Sega objavio je u ponedjeljak da je to odobrio strateški savez sa Microsoft, vlasnik Xbox, da razvije video igrice na veliki oblak platforma Plavih, sad giganta.

Savez je dio dugoročnu Sega projektu koji se zove “Super Igra”, koji traži da se razvije velika-budžet titule sa međunarodnim ambicija, kaže da kompanija, stvoritelja avanture slavni plavi jež Sonični.

“U svijetu više povezani nego ikad sa raspoređivanje 5G i oblak usluge zadnjih godina, potrošači mogu više lako uživaj visokog kvaliteta zabavu u bilo koje vrijeme,” Japanci kompanija kaže da je u izjavu.

“Da radim sa Microsoft da predvidimo kretanje kao oni ubrzati i dalje u budućnosti, cilj je da popravimo razvoj procese i dalje donesi najkvalitetnije iskustva da igrači koristeći Plavih oblak tehnologije.”

Titule razvila Sega posebno za Plavih servere možda se pojavljuje u narednim godinama na x-box Igricu Dodavanja, mjesečnu pretplatu služba to dopušta igrača pristup katalog igara kroz Xbox konzolu.

Nekoliko Sega igara, uključujući i” Yakuza ” franšizu, SAD je na raspolaganju u prolazu za igru. A neke od njih su također dostupne sa Sony PlayStation Sada pretplatama ili u Nintendo digital store. Na Tokijskoj berzi dionice, Sega dionice su u ponedjeljak porasle za skoro 6%.