Microsoft, najvrijednija kompanija od 2021

Microsoft ne prestaje. Tokom ove godine, dok druge kompanije proći kroz komplikacija u skladu sa proizvodnju, proizvodnja i distribucija svoje proizvode, Bill Gates profil osnovan sebe kao najvrednija zahvaljujući softver razvoj.

2021. godine, kompanija je ostvarila neto profit od $ US20. 505 miliona, dostiže vrednost akcija od $ US2. 46 milijardi. I svoje dionice na berzi dostigao rekord ličnosti kad svoju cijenu rose za 0,7%, do 326.8 dolara, da budem najbolji cijenjeni kompanija na Wall Streetu.

Sve to se daje velikim dijelom za pokretanje proizvoda tokom ove godine. Od jula do septembra Microsoft je imao veliki napredak zahvaljujući svojim oblakama i dolasku Windows 11, svog novog operativnog sistema. To prevazilazi vrijednosti istog perioda 2020. do 46%.

Među uslugama koje su najviše rasle su Linkedin marketinška rješenja, Azure i druge usluge oblaka. Dok je jedan od njih najmanje narastao bio xCloud, sa 2%, od ove godine Xbox cloud gaming platforma počela da uzima snagu.

Još jedna ključna stvar je rast teleworkinga koji je kompanija nedavno prilagodila zbog pandemije, koja je pojačala upotrebu svih tih usluga.

Pored toga, prema analitičari, vođstvo Satya Nadella, kao generalni DIREKTOR kompanije, pomogao Microsoft bolje da kurs prema podacima menadžmenta na internetu, razvoj umjetna inteligencija i tržištu mobilne telefone.