Savjeti da ‘rastegne’ srebro za visoku cijenu dolara

Nesigurnost i nestabilnost su uzrokovali da tržište bude pogođeno cijenom dolara. Ovo nije nova od u prošlosti Kolumbija je patio povećava, međutim, složena stvar je, da zbog pandemiju ne definitivno rješenje je na vidiku.

Iz tog razloga, vanjskih kapitala i cak i to je od neke Kolumbijci je ostalo u zemlji da traže utočište u stabilniji ekonomije, kao što je uzeti svoja ulaganja da je razvio zemljama, to se pretvara u potrebom za dolara da ih izvučemo iz zemlje, stvarajući im povećati cijenu.

Uzimajući u obzir ponašanje to je valuta je imao od 1 siječnja, 2020, do oktobra 29,2021,to je imao vrijednosti od 15.65% ide od $3,277.14 dolara 3,760. 04 pezosa po dolaru.

Za Kolumbijci uspon u dolar ima negativne posledice zbog neke dobara i usluga mogu povećati svoje vrijednosti, tačnije te proizvode koje dolaze iz inostranstva.

Za Andres Himenez Cortes, profesor i majstor u finansija u Poslovnu Školu od Konrad Lorenzov Univerziteta Fondacije, preporukama treba uzeti u obzir da ublažiti udar dolara ustanite:

Izbjegavajte kupovinu proizvoda uvezenih, jer se ti proizvodi trguju u dolarima, čime ih se čini skupim po stopi koju valuta kupuje.
Odložite međunarodna putovanja, pošto vaši troškovi neće biti u kolumbijskim pezosima već u dolarima, bolje je putovati po zemlji tako da vaš novac plaća više.
Osigurati da tvoj kupovine su čisto nacionalne proizvoda, jer tu su proizvodi koje je potrebna određena sirovi materijal iz inostranstva, koje proizvodi skuplji.
Budi oprezan, ako si mislio da pozajmim dolara, jer ne samo da ćete platiti interes, ali ti ćeš morati nositi diže cijenu dolar. Više volim da pozajmim pezose kako će stabilizovati efekat dolara.
Ako imaš dugova u dolara, to je sve od sebe da ih čim prije, od nivo nesigurnost je visok i to je poznato kad se tržište će se stabilizirati.
Ako želiš spasiti možeš iskoristiti ovo vrijeme da uradi to u dolara, jer ne samo da ćete zaraditi kamate na ušteđevinu, ali vi ćete zaraditi na porast da je dolar je.
Ali ako imate ušteđevinu u dolarima, pokušajte da ih zadržite da bi dobili prednost u povećanju valute.
Vrijeme je za izvoz, efekat povećanje u dolar čini nacionalne proizvode više konkurentna u odnosu na međunarodni proizvoda, zbog pada u cijenu Kolumbijca valutu.