To je ono što kongresmen zarađuje i prednosti imaju u Kolumbiji

Kongresmeni su javni zvaničnici koji paze na demokratiju u zemlji, pravdu i jednakost. Za ovaj posao, svaki od njih ima mjesečnu plaću oko 34 milijuna i za taj iznos, je uključena specijalnu uslugu premije ekvivalent za 10 miliona dolara.

Pored toga, kongresmena ‘zastupljenost troškove vrijedi 14 miliona pezosa, što znači da je svaka mogli dobiti 50 miliona godišnje.

Također se imaju beneficije kao što su karte za tjedne, neograničeno mobilni telefon planove i mogućnost formirati UTL sa 10 ljudi na vašu sigurnost.

I kao da to nije dovoljno, oni su također uživaj u slobodno vrijeme, jer oni su na odmoru treći deo godine, ovo je za njih, zove zakonodavne odmor.

Uzimajući u obzir sve ove pogodnosti, i na visokom sume novca oni dobiti, kontroverze nedavno je nastao preko projekat koji je tražio da dodam neke bonuse da kongresmenima, sa ciljem da motiviše i pravim ove zvaničnici rade svoj posao dobro.

Međutim, taj prijedlog zakona nije imao mnogo značaja, jer je u Kongresu izazvao velike kontroverze. Pored toga, jedan od branitelja, Andres García Zuccardi, kaže da je projekt je pogrešno i da je namjera bila da ne povećanje plaće ali, naprotiv, da je zaprosi, osnova za sve da su kongresmeni i to, kroz bonusa, uprava i napor svako bi remunerated, u skladu sa svojim zadacima.