Trendovi u metodama digitalnih plaćanja u Kolumbiji

Nacionalni sistem ekonomije i plaćanja prolazi kroz proces transformacije u kojem je tehnologija motor ovog fenomena. S jedne strane, digitalizacija finansijski alat i pojavu nove elektronske metode plaćanja nastavlja da ubrza zahvaljujući zamah stvorio kontekstu koja se generiše eksplozijom pandemiju.

Daleko od toga conjunctural pitanje ili mode, digitalni platni alternative igrali odlučujuću i očekuje se da će, u budućnosti, ulozi će biti toliko utjecajniji. Da se ideju od ličnosti koje su sređeno, prema Plaćanja 2025 & Izvan izvještaj, provodi pwc-a, očekuje se da će do 2030 elektronska plaćanja u svijet će trostruko i prelazi tri milijarde transakcije.

U slučaju Kolumbiji, izgledi su veoma pozitivno ako uzmeš u obzir da, prema ciframa Mercado Pago, vodeći fintech u latinskoj Americi, trostruko cifra rast je registrovan na digitalni plaćanja, posebno 138% u platni veze i 150% u web stranice. Kao za QR šifre bio predstavljen porast od 5 puta u prometu i u sektore kao restorana, povećanje u upotrebi ovo alternativa je 170%.

“Budućnost kretanja novca više neće biti ista. Prelazak na elektronske metode plaćanja i pad korištenja gotovine je trend koji će rasti s vremenom. Ovo se podrazumijeva redizajn struktura platni promet i modernizacije u infrastrukturu i propisa, tako da možemo ići dalje u više odgovara način i da pokušam da se približi brzinom kojom svijet ide u ovu stvar. Ovdje, pojavu nove tehnologije i digitalni alat će biti ključ za zemlju,” kaže Diego Navarro, direktor Mercado Pago.

Tačno, uzimajući u obzir svoje iskustvo u drugim zemljama gdje radi i to možda neke od njih su par koraka ispred, Mercado Pago poklone neke kretanja to će biti viđen u zemlji u bliskoj budućnosti:

SMEs će se prilagoditi svoje uplate mogućnosti: mikro, mala i srednja enterprises usvojila digitalni metodologija da izvrši transakcija tokom pandemije, pošto je to dozvoljeno im je da se održi efikasan kanal sa potrošač i preživjeti u sred kompleksnosti. SAD, nakon usvajanja dolazi do diverzifikacije, tako da će među ostalim biti sve češće nalaziti firme koje nude mPOS-ove terminale, QR kod, veze s plaćanjem. Na taj način, potrošač će imati više opcija i moći će izabrati najbolje pogodnosti.

Massification od ogranicenja brzine, krecemo na terminalima i mPOS čitaoci: dataphones su sve popularniji u latinskoj Americi dao im ublažiti za isplatu proces i beneficije za biznis. U slučaju mPOS, što je mobilni uređaj koji se ponaša kao bežični kasu, fokusiran uglavnom na malog i Mikro Poslove, brojke u regionu su veoma pozitivno. U zadnjih pet godina, Merkado Pago prodao je preko 10,5 miliona čitalaca i terminala u Argentini, Brazilu i Meksiku. Pored toga, oni su postali faktor za jačanje prodaje i doprinose većoj formalizaciji ekonomije.

U stvari, prema Fintech studija, korištenje Trenutku terminala, koje je ime koje Mercado Pago daje svoj POLOŽAJ i mPOS, su prolaz finansijskih usluga: više od 40% od poduzetnika u Latam, koji kroz glavni terminal nemaju ili ne koristi tradicionalni račun u banci. S obzirom na ovo, očekuje se da je ovo jedan od finansijskih tehnologija da preuzme vlast u narednih meseci i masifiquen u radnji, kao prosječna, po posljednji izvještaj iz bankarske mogućnosti, zemlja je 188 POLOŽAJ terminala na 10.000 odrasli, dok, prema procjene iz Tržištu Isplata, u slučaju Brazilu, ta cifra je 626 za svaki od 10.000 stanovnika, i 214 u slučaju Argentinu.

Vlada QR Šifre: iako smo razgovarali o ovome platni alternativa za neko vreme, ovo je tržište to je još u razvoju pozornici, pa to se očekuje na kratko i srednja termin. U slučaju Mercada paga, predviđa se rast u njegovoj upotrebi do 10 puta u odnosu na prošlu godinu. Također se očekuje da će se taj metod početi popularizirati i u drugim oblastima zemlje, pored Bogote, Medellína i Calija.

Finansijski uključivanje: kao povezivanje raste u zemlji, digitalni plaćanja će postati prolaz da finansijskih proizvoda ili da tranzicija za digitalni finansijski instrumenti. Nedavne Finansijske Uključivanje Izvještaj, pripremila Banca de Oportunidades, pokazala je da je u 2020 finansijski operacija je izvršena po non-lice-u-lice znači imao rasta 42.7% i 66.3% iznosa obaviti pošteno, kako je kroz digitalni kanala. U budućnosti, to će biti trend koji će ostati na tom pozitivnom putu i koji će omogućiti da više ljudi pristupi toj vrsti proizvoda.