Trump pogrešno okrivljuje prijevaru za gubitak popularnih glasova

Predsjednik Donald Trump tvrdila u privatni sastanak s kongresa vođe u ponedjeljak navečer da bi osvojio glasanjem u 2016 izbore ako 3 miliona do 5 miliona emigranata živim u zemlji ilegalno nisam glasao.

Trump napravio debunked stigne, bez nuditi bilo dokaza, u Beloj Kući sastanak sa Demokrata i Republikanca vođe, prema Demokratska pomoćnik upoznat sa zamjenu koji je govorio anonimno o privatni sastanak.

Vođa Većine Kevin McCarthy, R-Calif., mislio da to kažem novinarima da Trump i poslanika razgovarali o “drugačije Izborna Koledž, glasanjem.”Na pitanje Da li ju je išta iznenadilo u vezi tog sastanka, liderku Demokratske kuće Nancy Pelosi, d-Calif. rekao je, ” neću ni da ulazim u to.”

Nije bilo dokaza o sveprisutnom utjecanju ili hakiranju koji bi promijenili rezultate predsjedničkog natjecanja. Trump je izborni Kolegij osvojio s udobnom razlikom, ali Demokratska suparnica Hillary Clinton pobijedila je na popularnom glasanju za skoro 2,9 miliona glasova.

Tijekom kampanje, Trump gurnuo lažne tvrdnje o sklonost za prijevare, reći njegove pristalice izbora bio je “namještena” protiv njega.

Trump je napravio neprovjerena tvrdi da je prije, pisanje krajem novembra da bi osvojio glasanjem “ako ti oduzeti milione ljudi koji su glasali ilegalno.”On takođe navodno u vrijeme kad to nije bilo “ozbiljan prijevare” u Kaliforniji, New Hampshire i Virginija i žalio da će mediji to nije pokrivaju ga.